Recept z www.recepty.sk
350 g špagiet, 1 cibuľa, 1 mrkva, 1/8 zeleru, 1 lyžica rajčiakového pretlaku alebo kečupu, 150 g hovädzieho mäsa, 2 rezy šunky, 100 g pečene (teľacej, bravčovej,alebo slepačej), pohár bieleho vína, 2dl silného vývaru z mäsa, 1 strúčik cesnaku, 80 g masla, 150 g parmezánu, príp. ementálu, oštiepka, údeného syra a pod., soľ
Očistenú jemne nakrájanú cibuľu zapeníme na masle, pridáme nadrobno nakrájanú zeleninu, nakrájanú šunku, zomleté mäso a pretretú pečeň. Všetko popražíme, zalejeme vínom, pridáme rajčiakový pretlak a rozotretý cesnak a dusíme na slabom ohni asi 40 minút. Osobitne uvaríme vo väčšom množstve osolenej vody špagety, scedíme, vyberieme ich na misu a polejeme šťavou s mäsom a rozpusteným maslom a posypeme parmezánom. Syr môžeme podávať aj osobitne. Špagety necháme na cedidle dobre odkvapkať.

.:: návrat ::.

© Naswap 2005 - grimy.sk 2022