Recept z www.recepty.sk
1 cibuľa, 1 mrkva, kúsok zeleru, olej, 600 g mletého mäsa, 1 lyžica paradajkového pretlaku, po 1/2 lyžičky oregána a rozmarínu, soľ, korenie, po 125 ml vývaru z kocky, červeného vína a smotany, 4 lyžice hladkej múky, 750 ml mlieka, muškátový orech mletý, nové korenie, 12 plátkov lasagní, 150 g strúhaného syra
Očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji spolu s mrkvou a zelerom nakrájaným na malé kocky. Pridáme mleté mäso, opečieme ho, ochutíme paradajkovým pretlakom, oregánom, rozmarínom, osolíme a okoreníme. Prilejeme vývar a víno. Prikryté dusíme asi 10 minút. Smotanu zvlášť ohrejeme a vlejeme do mäsa. Múku opražíme na oleji, zalejeme mliekom a za stáleho miešania uvaríme bešamel. Keď je hotový, osolíme a ochutíme novým korením (môže byť aj biele korenie) a strúhaným muškátovým orechom. Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Do vymastenej formy najprv nalejeme na dno trochu bešamelu. Potom striedavo kladieme vrstvy lasagni, mäsa a opät prelejeme bešamelom. Posledné dve vrstvy sú lasagne a bešamel. Na vrch nasypeme strúhaný syr (ideálny je parmezán, ale môže byť aj úplne iný syr). Dáme do rúry piecť na 30 až 40 minút.

.:: návrat ::.

© Naswap 2005 - grimy.sk 2022