Recept z www.recepty.sk
1-2 balenia sójových rezancov (nudličky), 1-2 vrecká mrazenej miešanej zeleniny (Radoma, Mochovska a pod.), 3-5 dl vývaru (môže byť aj z bujónu), 1 veľkú cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, sójovú omáčku, horčicu, kocku bujónu, olivový olej, Solamyl, celé korenie nové, čierne a biele, drvenú rascu, mleté čierne korenie, Orientálne korenie alebo korenie Wok a chilli extrakt
Uvaríme si sójové rezance asi v 2 - 2,5 litroch vody, do ktorej dáme kocku bujónu, za 4 lyžice sójovej omáčky, 1 - 2 lyžice horčice, celé korenie (z každého druhu aspoň 5-6 guličiek vo vajíčku na varenie čaju) a drvenej rasce (ak máte len celú, dajte ju tiež do vajíčka). Ak voda zovrie, vhodíme sóju, znížime teplotu a odkryté varíme mierne 15 - 20 minút. Odstavíme a necháme (trocha) vychladnúť. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať (tu oceníme čajové vajíčko, guličky korenia ostanú v ňom a nie sú prilepené na sóji ). Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na oleji do sklovita a rezance orestujeme. Pridáme roztlačený cesnak, mleté čierne korenie, sójovú omáčku, Orientálne korenie (prípadne korenie Wok), chilli extrakt podľa chuti a podlejeme vývarom (tak aby boli rezance poriadne zaliate). Dusíme asi 20 - 25 minút. Zatiaľ si v mikrovlnke rozmrazíme a podusíme zeleninu (v mise z jenského skla alebo v tlakovom hrnci pre mikrovlnku ). Rozmiešame si v troške vody za 2 lyžičky Solamylu a pokrm zahustíme. Do odstaveného pridáme dusenú zeleninu a opatrne, aby sme ju nerozmrvili, premiešame.
Podávame s ryžou (najlepšie naturálnou).

.:: návrat ::.

© Naswap 2005 - grimy.sk 2022