recept z www.recepty.sk
1 kg mäsa z diviaka, 60 g slaniny, 40 g tuku, 2 dl červeného vína, 3 lyžičky šípkového a 2 lyžičky ríbezľového lekváru, 1 lyžička horčice, citrónová šťava, citrónová kôra a trocha cukru.
Moridlo: 0,5 l vody, 1 dl octu, 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen a zeler), 50 g cibule, celé čierne korenie, borievky, 1 bobkový list, tymián, rasca a soľ

Umyté mäso dáme do moridla a odložíme na chladné miesto, pričom ho každý deň obraciame. Po 4 až 5 dňoch mäso vyberieme, prešpikujeme slaninou a na tuku zo všetkých strán opečieme. Potom ho do polovice podlejeme moridlom, pridáme zeleninu s korením z moridla, víno a pomaly dusíme. Pred dokončením pridáme šípkový a ríbezľový lekvár, horčicu, trocha postrúhanej citrónovej kôry a cukor. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho, šťavu dochutíme citónovou šťavou a precedíme.

.:: návrat ::.

© hag Bikeri.Sk 2005-11