recept z www.recepty.sk
800 g jelenieho pliecka bez kostí, 1/2 lyžičky korenia, 2 lyžice hladkej múky, 4 lyžice oleja, 150 g cibule, 3/8 l červeného vína, 1 bobkový list, 2 klinčeky, 6 guľôčok korenia, 150 g kyslej smotany, 1 lyžička sladkej papriky, soľ a korenie
Mäso pokrájame na trojcentimetrové kocky, posolíme, okoreníme a obalíme v múke. Olej poriadne rozpálime, mäsové kocky dáme zo všetkých strán opražiť. Cibuľu krátko restujeme s mäsom, pridáme červené víno a korenie.
Ragú dusíme prikryté pri miernej teplote, kým mäso nezmäkne.
Po zmäknutí mäso vyberieme, šťavu zahustíme kyslou smotanou, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku s paprikou. Dáme povariť, potom precedíme a hotovú omáčku dochutíme soľou a korením.
Mäso zohrejeme v omáčke, no nevaríme. Pred podávaním ho dáme ešte na 5 minút odležať.

.:: návrat ::.

© hag Bikeri.Sk 2005-11