recept z www.recepty.sk
600 g držiek, 60 g oleja, 100 g cibule, 40 g hladkej múky, mletá červená paprika, 1,5 dl smotany, 20 g cesnaku, soľ, mleté čierne korenie
Držky dobre premyjeme, krátko povaríme, vodu zlejeme, prepláchneme, znovu zalejeme vodou a varíme taj dlho, pokiaľ nie sú držky mäkké. Uvarené držky ochladíme studenou vodou, necháme dobre odkvapkať a pokrájame na rezance. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na rozpálenom oleji, poprášime múkou, primiešame mletú červenú papriku, zelejeme studenou vodou, rozšľaháme a varíme asi 1/2 hodiny. Potom pridáme smotanu, cesnak rozotretý so soľou, mleté čierne korenie a spolu krátko povaríme.
Takto vzniklú šťavu precedíme na držky a zavaríme. Podávame so slaným pečivom

.:: návrat ::.

© hag Bikeri.Sk 2005-11