recept z www.recepty.sk
1 veľký strúčik cesnaku, 400 g mletej hovädziny, 200 g mletej teľaciny, trochu čierneho korenia, 1/2 lyžičky soli, štipka štipľavej papriky, štipka majoránky, 1/8 l mäsového vývaru, 1 lyžička mletej červenej papriky, 150 g cibule, 2 lyžice oleja na praženie, 2 paradajky podľa chuti
Cesnak očistíme a roztlačíme, zmiešame s mletým mäsom a koreninami. Prilejeme vriaci vývar a spracujeme do hladkej masy. Dochutíme a vyformujeme do tvaru valčekov ako palec. Cibuľu očistíme a nasekáme najemno, zmiešame ju s paprikou. Grilovaciu alebo inú ťažkú panvicu zohrejeme na vysokú teplotu, vymastíme olejom a mäsové krokety na ňom zo všetkých strán opečieme dohneda. Mäso by však vo vnútri malo zostať ružové. Čevabčiči podávame obložené paprikovou cibuľou, prípadne i s ochutenými osminkami paradajok.

.:: návrat ::.

© hag Bikeri.Sk 2005-11