Recept z knihy Chuť a vôňa korenia od Jill Norman
1 mala tekvica
soľ
2 stredné cibule
3 lyžice dlhozrnnej ryže
1/2 lyž muškátového kvetu
1/2 lyž škorice
1/4 mleteho rascovca
750 ml kuracieho vývaru
25 g sušených solených granátov )dostať kúpiť v čínskych obchodoch)
10 ml citrónovej šťavy

Vrch tekvice odrežeme a odložíme Semená a vláknitú dužinu vyberieme, potom vydlabeme dužinua túto pokrájame.
Vnútro tekvice potrieme trochou soli, dnu vložíme pokrájanú zmes z dužiny, cibule, ryže a korenín a tekvicu dáme do ohňovzdornej nádoby. Do 2/3 nalejeme kurací vývara prikryjeme odrezaným vŕškom. Varíme 2 hodiny pri 160 st.C.
Sušené granáty namočíme do vody aby zmäkli, rozdrvíme ich na pastu a pridáme podla chuti citrónovú šťavu. Do polievky pastu primiešame na posledných 20 minút varenia.
Pred podávaním položíme tekvicu do vyhriatej servírovacej misy alebo servírujeme v nádobe v ktorej sme ju pripravili

.:: návrat ::.

© hag Bikeri.Sk 2005-11