Recept z knihy Chuť a vôňa korenia od Jill Norman
1/2lyž mletého ďumbiera
1/2 lyž čierneho korenia
1/2 lyž mletej kurkumy
1/2 lyž mletej senovky gréckej
1/4 lyž mletých klinčekov
2 lyž mletého rascovca
1 lzž mletej rasce
1 lyž mletej škorice
strúhaná šupka z 1 citróna
4 lyž olivového oleja
1 velká cibuľa
3 strúčiky cesnaku
175 g šošovice
2 posekané byle zeleru
350 g pokrájaných rajčín
1,5 l vývaru alebo vody
soľ
3 pol lyž citrónovej šťavy
posekaná petržlenová alebo koriandrová vňa5t
1/4 lyž feferóniek

Všetky koreniny okrem feferóniek premiešame s citrónovou šupkou. Na oleji opražíme cibuľu, pridáme koreniny, pridáme cesnak a šošovicu, pridáme zeler a rajčiny a niekoľko minút dusíme. Prilejeme vývar a varíme asi hodinu do zmäknutia šošovice.
Dochutíme soľou. Dovarenú polievku prepasírujeme, pridáme citrónovú šťavu, vňať petržlenu alebo koriandra, posypeme mletými feferónkami, keď ich máme radi a podávame

.:: návrat ::.

© hag Bikeri.Sk 2005-11