Recept z www.recepty.sk
4 väčšie cibule, hladkú múku, soľ, korenie, bobkový list, celé nové korenie, klobásku, kože so slaniny, 4 väčšie zemiaky, mlieko, 1 kocku slepačieho bujónu, maggi ochucovadlo, 2 vajíčka na tvrdo.
Olúpanú cibuľu si rozkrojíme na polovicu a nakrájame na tenučké mesiačiky, tie dáme na oleji speniť dozlatista, potom pridáme 3 lyžice hladkej múky a urobíme zápražku spolu s cibuľkou. Potom zalejeme chladnou vodou a na strednom ohni varíme. Pridáme na malé kúsky nakrájané zemiaky, klobásku v celku a kože zo slaniny, celé nové korenie (asi 4 ks), 2 ks bobkového listu a varíme dovtedy, kým sa neuvaria zemiaky, klobása a kože zo slaniny. Pridáme 1 kocku kuracieho bujónu a dochutíme maggi korením. Zalejeme 3 dcl mlieka, necháme prejť varom a ak nie je polievka dostatočne hustá, zahustíme ju hladkou múkou podľa potreby. Pred podávaním, dáme do stredu taniera mesiačiky - natvrdo uvarených vajec, môžme dať aj lyžicu kyslej smotany.

.:: návrat ::.

© hag Bikeri.Sk 2005-11