Recept z knihy ORECHY od Jill Norman
Vynikajúca omáčka k bravčovému satay alebo k ryži a zelenine.
1 pol. lyžica podzemnicového oleja
500 g nadrobno pokkrájanej cibule
1 nasekaný strúčik cesnaku
1 čaj. lyžička drvenej rasce
1 čaj. lyžička mletého ďumbiera (zingiber officialis - česky a ľudovo zázvor)
175 g masla z búrskych orieškov
2 pol. lyžice kokosového krému
korenie
chilli
soľ

Na panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu, cesnak, rascu a ďumbier. Dobre zamiešame, znížime teplotu na minimum a pridáme arašídové maslo a kokosový krém. Prikryjeme a necháme variť 2-3 hodiny. Občas premiešame aby omáčka neprihorela alebo prilejeme vodu. Musíme dosiahnuť aby omáčka bola hustá a zároveň hladká. Pred dovarením primiešame chilli, korenie a soľ, povaríme este 15 minút a podávame.

.:: návrat ::.

© hag Bikeri.Sk 2005-11