Recept z knihy ORECHY od Jill Norman
Univerzálna španielska omáčka k rybám, lastúrnikom, varenej zelenine a zeleninovým šalátom.
1 sušená paprika Romesco alebo kápia
štipka kajenskej papriky
4 neošúpané strúčky cesnaku
3 stredne velké paradajky
10 lieskovcov
10 mandlí
1 pol. lyžica posekanej petržlenovej vňate
2 pol. lyžice vínneho octu
75 ml olivového oleja
čierne korenie
soľ

Z papriky vyberieme semená a namočíme ju na 30 min do vody. Ak použijeme čerstvú kápiu, dáme ju spolu s cesnakom a paradajkami a orechami zapiecť do rúry pri 200 stupňoch.
Mierne opražené orechy vyberieme po niekoľkých minútach, potom cesnak, paradajky a nakoniec po asi 25 minúrach papriku.
Zeleninu olúpeme, orechy cesnak a čierne korenie potlčieme, rozmixujeme alebo zomelieme. Pridáme paradajky, petržlenovú vňať, zmešame, pridáme ocot s olejom ako keď pripravujeme majonézu. Podľa chuti pridáme soľ čierne korenie, prípadne štipku kajenskej papriky. Necháme odstát pri izbovej teplote 2 hodiny a podávame.

.:: návrat ::.

© hag Bikeri.Sk 2005-11