Recept z www.recepty.sk
kapor 1,5kg, soľ, 3 plátky slaniny, červená paprika sladká aj pálivá po 1 čajovej lyžičke, 3 PL hladká múka, trošku mletej rasce, 0,5 l smotany na varenie + 0,25 l mlieka, /stačí aj 0,75 l mlieka/, olej na vymastenie pekáča
Očisteného kapra vcelku posolíme a položíme do vymasteného hlbokého pekáča. Navrch dáme plátky slaniny. Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Po vrstvách nimi obložíme kapra a každú vrstvu posolíme a posypeme troškou rasce. Papriku v miske zmiešame s múkou a posypeme kapra aj zemiaky. Navrch nalejeme smotanu s mliekom, zakryjeme pokrievkou a pečieme v trúbe cca 45 min pri 220 stupňoch C.

.:: návrat ::.

© hag Bikeri.Sk 2005-11