Recept z www.recepty.sk
5 vajec, 200 g práškového cukru, 150 g orechov, 1 lyžička kakaa, 2 jablká, 2 lyžice hlakej múky, 50 g hrozienok, 3 dl šľahačkovej smotany, 2 balíčky vanilkového cukru, višňový džem, 50 g čokolády
Žĺtky vymiešame s cukrom a kakaom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme pomleté orechy, postrúhané jablká, posekané hrozienka, múku a všetko primiešame k žĺtkom. Do tortovej formi vymastenej maslom, vysypanej múkou, nalejeme celú masu a pomaly pečieme. Povrch upečenej torty potrieme višňovým džemom, na ktorý rozotrieme vyšľahanú šľahačku s vanilkovým cukrom.
Posypeme strúhanou čokoládou a ozdobíme celými višňami.

.:: návrat ::.

© hag Bikeri.Sk 2005-11