recept z knihy Chuť a vôňa korenia od Jill Norman
300 ml vody
1 lyžica rasce
1 lyžica feniklu
1,5 lyžice strúhanej pomarančovej kôry
75 g jemného polorafinovaného alebo hnedého cukru
1 balíček aktívneho alebo 15 g sušeného droždia
500 g hladkej bielej múky
2 lyžičky soli
300 ml mlieka
250 gr ražnej múky
Vodu privedieme do varu, pridáme rascu, fenikel, pomarančovú kôru a cukor. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť.
Pridáme sušené droždie a necháme kysnúť. Bielu múku pridáme do vody s mliekom, ražnej múky pridáme toľko aby vzniklo dosť tuhé cesto.
Na pomúčenej doske cesto miesime asi 10 minút. Vymiesené pružné cesto vložíme do jemne naolejovanej misy a necháme kysnúť na dvojnásobok objemu (asi 2 hodiny).
Z nakysnutého vytvarujeme 2 bochníky, položíme na vymastený plech a prikryté necháme kysnúť ešte hodinu.
Pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch 35-45 minút.
.:: návrat ::.
© hag Bikeri.Sk 2005-11