recept z knihy Chlieb od Erica Treuille a Ursuly Ferrigo
2 lyžičky sušených kvasníc
1 lyžička kryštálového cukru
350 ml vlažného mlieka
500 gr hladkej múky T650
1,5 lyžičky soli
glazúra z 1 vajca a 1 lyžice mlieka
Kvasnice vsypeme do 100 ml mlieka, primiešame zvyšnú časť mlieka.
Vo velkej mise ziešame múku a soľ, v strede urobíme jamku, vlejeme kvasnice s mliekom, zmiešame a vytvoríme lepkavé cesto, na pomúčenej doske vypracujeme na pružné cesto.
Vo vymastenej mise necháme prikryté kysnúť 45 minút.
Vložíme do vymastenej500 gramovej chlebovej formy vytvarované na písmeno S a necháme kysnúť ešte hodinu.
Povrch potrieme glazúrou a pečieme v zohriatej rúre 45 minút.
.:: návrat ::.
© hag Bikeri.Sk 2005-11