recept z knihy Chlieb od Erica Treuille a Ursuly Ferrigo
2,5 lyžičky sušených kvasníc
350 ml vody
500 g hladkej múky T650
1,5 lyžičky soli
30 g masla
200 g nahrubo pokrájaných sušených sliviek
bez kôstky
200 g nahrubo nasekanej horkej čokolády
1 rozšlahané vajce
Kvasnice a cukor vsypeme do 100 ml vody, po 5 min vlejeme na múku so soľou, zmiešame na lepkavé cesto, na pomúčenej doske vypracujeme hladké a pružné cesto.
Cesto necháme vykysnúť vo vymastenej mise hodinu.
Po hodine kysnutia cesto zrazíme (stlačenie cesta rukou a vytlačenie vzduchu) a necháme 10 minút odpočívať. Pridáme posekané slivky a čokoládu, maslo a vajce. Miesime ešte 1-2 minúty.
Vytvarujeme bochník a vložené cesto vo vymastenej forme ešte necháme kysnúť 30 minút kým neprerastie formu o 3,5 cm.
V rozohriatej rúre pečieme asi 45 minút kýn bochník nezíska svetlohnedú farbu a po poklepaní na spodok nevydáva dutý zvuk. Vybratý z formy necháme vychladnúť.
.:: návrat ::.
© hag Bikeri.Sk 2005-11