Recept z www.recepty.sk
3 kačacie prsia bez kosti, 120 ml červeného vína, 1 PL ríbezľového džemu, 1 ČL posekaného cesnaku nakladaného v oleji, 1 PL nakladaného ďumbiera, 2 Pl olivového oleja, 2 PL balzamového octu, 2 pomaranče, 230 g postrúhanej červenej kapusty, 1/4 hlávky čínskej kapusty, 150 g fazuľkových klíčkov, 85 g žeruchy, 1 konzerva bielych fazúľ, mleté čierne korenie
1.
Z pŕs odstránime kožu a tuk. Vložíme ich do misy, prelejeme vínom, pridáme džem, cesnak a ďumbier. Pečieme v predhriatej rúre pri 220 st. C 25 minút.
2.
V šalátovej mise zmiešame balzamový ocot, olej, soľ a mleté čierne korenie. Pomaranče očistíme, vyberieme z mesiačikov dužinu a dáme ju do misy. Pridáme červenú a čínsku kapustu, klíčky, žeruchu a odkvapkané fazule
3.
Upečenú kačicu preložíme na tanier. Výpek prelejeme do panvice a prudko varíme 2 minúty. Kačacie prsia šikmo prerežeme na malé kúsky. Šalát zalejeme vínnym výpekom a premiešame. Na šalát poukladáme kúsky mäsa, ozdobíme žeruchou a podávame.

.:: návrat ::.

© hag Bikeri.Sk 2005-11