recept z recepty.dct.sk
150 g syra Mozarella, 1 balíček mrazeného špenátu (450 g), 20 g pokrmového tuku, 500 ml mlieka, 1 lyžica hladkej múky, 2 strúčiky cesnaku, olej na potretie cesta, tuk na vymastenie plechu, mleté čierne korenie, soľ.
Pripravíme si cesto. Zmrazený špenát nakrájame na kúsky, dáme na rozpálený tuk a za stáleho miešania necháme rozmraziť. Keď sa voda odparí, pridáme múku rozmiešanú v mlieku, cesnak rozotretý so soľou a všetko chvíľu povaríme. Cesto na pomúčenej doske vytvarujeme a prenesieme na vymastený plech. Povrch potrieme olejom. Na cesto rovnomerne rozotrieme pripravený špenát a podľa chuti ho okoreníme. Navrch rozložíme plátky syra a pizzu dáme piecť do vyhriatej rúry. Tip: Na pizzu môžeme použiť aj čerstvý špenát. Očistené špenátové listy uvaríme v malom množstve osolenej vody, precedíme a nasekáme. Špenát rozložíme na pizzu a posypeme najemno nasekaným cesnakom. Mozarella je jemný, mierne kyslastý syr. Je ideálny na pizzu. Pôvodne sa vyrábal z čistého byvolieho mlieka, dnes sa však robí z kravského mlieka.
.:: návrat ::.
© hag Bikeri.Sk 2005-11