recept z recepty.dct.sk
100 g syra Eidam, 150 g paprík, 100 g paradajok, 100 g sterilizovaných fazuliek, 100 g karfiolu, 1 cibuľa, oregano, petržlenová vňať, olej na potretie cesta, tuk na vymastenie plechu, soľ.
Pripravíme si cesto. Karfiol umyjeme a rozdelíme na ružičky, ktoré povaríme asi 5 minút v malom množstve mierne osolenej vody. Papriky a paradajky umyjeme, z paprík vykrojíme jaderníky, cibuľu olúpeme a všetko nakrájame na kolieska. Hrášok a fazuľku dáme na sito odkvapkať. Cesto dáme na múkou posypanú dosku a vytvarujeme ho na potrebný rozmer a hrúbku, pričom okraje necháme hrubšie. Potom cesto prenesieme na pripravený plech a potrieme olejom. Na cesto poukladáme paradajky striedavo s paprikou, cibuľou a karfiolom. Fazuľové lúsky použijeme na ozdobenie okraja. Hrášok rozsypeme rovnomerne po povrchu pizze, ktorú mierne osolíme a posypeme oreganom. Pečieme vo vyhriatej rúre. Počas pečenia pizzu kontrolujeme, pričom okraje môžeme viackrát potrieť vodou alebo rozšľahaným vajcom. Nakoniec posypeme pizzu najemno nastrúhaným syrom a dáme ju ešte zapiecť. Pred podávaním ju môžeme ešte horúcu ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou. Tip: Sterilizovanú zeleninu môžeme nahradiť mrazenou. Na pizzu sú vhodné aj iné druhy zeleniny.

.:: návrat ::.

© hag Bikeri.Sk 2005-11