Recept z www.recepty.sk
tortový korpus, pohár zaváraného ovocia, 1-2 balenia zmrzliny, 5 bielkov, 150-300 gramov práškového cukru
Na hotový kúpený tortový korpus dáme vrstvu miešaného ovocia. (Ak budeme dopekať jedlo v pekáči, čo je aj krajšie, je kúpený korpus výhodnejší, lebo má jeden okraj o niečo vyšší.) Ovocie môže byť v letných mesiacoch čerstvé, ale môžeme použiť konzervované bez šťavy. Na ovocie naložíme dva celé balíčky zmrzliny. Na zmrzlinu navŕšime vyšľahaný sneh z vaječných bielkov tak, aby vždy bola dostatočná vrstva snehu na zmrzline. Aj keď sa to zdá neuveriteľné, ak budete zapekať tento zákusok 5 minút pri 250 st C v teplovzdušnej rúre, zmrzlina sa neroztopí a pod zapečeným snehom, ktorý málinko zhnedne ostane celá.
Kontrast medzi chuťou zapečeného snehu -od neho názov zákusku - a studenej zmrzliny s ovocím na tortovom ceste chutí vynikajúco. Tento recept má ešte jednu výhodu.
.:: návrat ::.
© hag Bikeri.Sk 2005-11