Recept z www.recepty.sk
Na cesto:
5 vajec, 15 dg práškového cukru, prášok do pečiva, 10 dg múky, 1/2 dl vody

Na krém:
3 šľahačky, 2 biele čokolády (125g), 20 dg kokosu
Vyšľaháme cukor so žĺtkami, pridáme vodu, múku zmiešame s práškom do pečiva, opatrne primiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pomaly primiešame do cesta. Dáme piecť do tortovej formy - okrúhlej (vymastenej a vysypanej múkou). 2 smotany na šľahanie dáme do hrnca, zohrejeme - nesmú sa variť! Pridáme do hrnca bielu čokoládu, polámanú na kúsky, miešame - mimo platničky, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť do druhého dňa. Na druhý deň prerežeme tortový korpus na 2 časti - 1/3 a 2/3. 2/3 korpusu rozmrvíme na malé kúsky. Vychladnutú smotanu s čokoládou vyšľaháme na hustý krém, pridáme k rozmrvenému korpusu, dobre premiešame, pridáme 16 dg kokosovej múčky, všetko dobre spolu premiešame. Na 1/3 korpusu navrstvíme krémovú masu, popritláčame rukou, zarovnáme, vyšľaháme zvyšnú šľahačku, navrstvíme, zarovnáme, posypeme zvyšnou kokos. múčkou (3dg). Torta je najlepšia, keď sa nechá odstáť min. 1 deň.

.:: návrat ::.

© hag Bikeri.Sk 2005-11