Prepis receptu z knihy Jána Babilona Prvá kuchárska kniha v slovenskej reči z roku 1870.
12 lôtov očistených mandiel v mažiari dobre potĺcť.
250 g na citróne ohrajbaného a potlčeného cukru, jedno celé vajce a 5 žĺtkov na penu smiešať, kus citronátu na rezanky pokrájať, veľké hrozienka očistiť a to všetko dať do predošlého, taktiež z bielkov na tuho zbitý sňah do toho zamiešať.
Prichystať drožďové cesto dľa známeho receptu (klasické kysnuté cesto), na podlhovato roztľapkať, predošlú massu po celom ceste roztrieť, spolu skrútiť, dať na pomastený plech a na teplom nechať kysnúť. Potom vajcom po vrchu natrieť, v peci na žlto nechať upiecť, na kúsky pokrájať, na misu na servýt složiť, na to kúsky klásť a cukrom posýpať.


.:: návrat ::.

© hag Bikeri.Sk 2005-11