Pol kg múky
60 g stuženého tuku
60 g kryštálového cukru
20 g droždia
1 vajce
250 ml mlieka
10 g masti
1,5 kg ovocia (ríbezle, jablká, slivky)
50 g strúhanky
40 g práškového cukru
10 g cukru na posypanie
soľ
Do preosiatej múky pridáme soľ, droždie pomiešané s cukrom, vajce, vlažné mlieko s rozpusteným stuženým tukom a vypracujeme na cesto, ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť.
Z nakysnutého cesta si urobíme bochníky, ktoré na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 1cm a prenesieme na vymastený plech. Na natiahnuté cesto na plechu kladieme očistené rôzne ovocie.
Posypeme strúhankou a cukrom a dáme piecť.
Pečieme v stredne teplej rúre.
Upečené ešte raz posypeme cukrom.
.:: návrat ::.
© hag Bikeri.Sk 2005-11